NOVÝ ZÁKON O ÚČETNICTVÍ (návrh) – revoluce či evoluce?

event_img
Začátek:24.9.2024
Stav:Lze se přihlásit
Variabilní symbol:24092024a
Místo konání:On-line
Cena:2590 Kč
Dotovaná cena pro veřejnou správu a neziskové organizace:2590 Kč

Místo konání

Online seminář,  živý přenos.
účastníci den před seminářem (nejpozději  do večera) obdrží materiál k semináři.

JAK BUDE SEMINÁŘ PROBÍHAT:
- On-line školení proběhne přes aplikaci ZOOM.
- Připojení je velmi jednoduché, den před školením (nejpozději odpoledne do večera) vám zašleme návod na připojení a přístupové údaje.

 KONTAKTY:

  • kontakt pro ověření přijetí přihlášky na kurz
  • další dotazy ohledně terminu kurzu a fakturace

ZÁKAZNICKÁ LINKA: 
pondělí - pátek:  10:00 - 13:00

O lektorovi

Ing. Michal Svoboda, Ph.D.

Působí na Fakultě financí a účetnictví VŠE v Praze. Zaměřuje se především na účetnictví veřejného sektoru. Od roku 2020 je certifikovaný interní auditor ve veřejné správě – senior.

Na Fakultě financí a účetnictví VŠE v Praze absolvoval v roce 2008 obor účetnictví a finanční řízení, tamtéž získal v roce 2013 také doktorát. Na této fakultě dodnes působí jako odborný asistent a ve své pedagogické, vědecké i publikační činnosti se věnuje především účetnictví veřejného sektoru a souvisejícím disciplínám. V této oblasti je úspěšným řešitelem několika univerzitních vědeckých grantů. Od roku 2007 pracuje na Ministerstvu financí ČR v odborech, které jsou gestorem právních předpisů v oblasti účetnictví veřejného sektoru. Je jedním z architektů účetní reformy veřejných financí realizované od roku 2010, kdy se specializoval na nastavení prováděcích předpisů pro účetní metody a postupy účtování tzv. vybraných účetních jednotek a jejich vnitřní předpisy. Účastnil se řady odborných setkání, konferencí a workshopů v tuzemsku i zahraničí, několik let byl členem Pracovní skupiny pro Evropské účetní standardy pro veřejný sektor při Eurostatu. V poslední době rozšiřuje své odborné zaměření do oblasti využití finančního a nákladového účetnictví a nákladově užitkových metod při analýzách efektivnosti veřejných výdajů a poskytování veřejných služeb, zejména v souvislosti s nastavováním vnitřních řídicích kontrolních systémů v organizacích veřejného sektoru. Ve všech těchto oblastech se věnuje také lektorské a publikační činnosti. 

Co se naučíte

Seznámíte se s novým zákonem o účetnictví (jeho návrhem, dle aktuálního legislativního procesu) a jeho souvislostmi v předstihu, abyste nebyli po jeho schválení zaskočeni.

Na co je třeba se včas připravit?

Některé změny, které návrh paragrafového znění nového zákona o účetnictví přináší, jsou dílčí, některé ryze formální a některé lze doslova označit za revoluční. Zda jde o skutečnou revoluci, je však k diskusi.

Jak se na změny včas připravit a co všechno nový zákon přinese právě vám?

To vše se dozvíte na našem online semináři zaměřeném na klíčové novinky v účetní legislativě.

Buďte krok před ostatními!

  • Získáte důležitou představu o tom, co nový zákon o účetnictví přináší nového, co lze zachovat ze stávajících účetních politik, jaké jsou lhůty pro zavedení nových povinností, a na co si dát pozor, aby se vás netýkali nově nastavované sankce.
  • Zdůrazníme navrhované změny, na které bude nutné se připravit dostatečně dopředu.
  • Proberete si také vazby mezi účetnictvím a daním z příjmů nejen právnických, ale i fyzických osob.
  • Daná problematika bude diskutovaná na základě aktuálního právního stavu účetních i daňových předpisů, s ohledem na legislativní proces ve vztahu k novému zákonu o účetnictví k datu konání.
  • Doporučíme kroky k brzké realizaci za účelem bezproblémového přizpůsobení se nové legislativě.

Proč je dobré se zúčastnit

Revoluce či evoluce v účetnictví?

Proces přípravy nové účetní legislativy již probíhá delší dobu a měl vyvrcholit účinností nového zákona o účetnictví k 1. lednu 2025 - aktuálně se však jeví jako pravděpodobné odložení účinnosti na 1. ledna 2026. Příprava firem a všech dotčených osob by však polevit neměla. Nový zákon o účetnictví nepřinese jen změnu některých účetních pravidel, ale je třeba se důsledně a včas připravit na změnu celé koncepce. Po 30 letech dojde ke změně zákona a k přepracování souvisejících vyhlášek, dojde ke změně, která zasáhne každou účetní jednotku a která bude mít významný přesah i do dalších oblastí jako je daňová legislativa, úprava podnikových přeměn či oceňování.

Jaké budou ty nejvýznamnější změny?

Na co je třeba se včas a v předstihu připravit, neboť účinnost od 2026 může být spojena s retrospektivní úpravou.

Seminář představí a upozorní na hlavní a stěžejní body nového zákona o účetnictví a směru nové účetní legislativy.

Časový harmonogram

Online seminář, živý přenos.

08.45-09.00 Připojení účastníků.
09.00-14.00 Odborný program.

Osnova

  1. Východiska pro změnu, aktuální harmonogram
  2. Koncepční rámec účetního výkaznictví
  3. Oceňování
  4. Vedení účetnictví
  5. Změnové zákony (zejm. novela zákona o rozpočtových pravidlech)
  6. Diskuse & otázky

Pro koho je kurz vhodný

Seminář je určen všem, kteří pracují s účetnictvím a s jeho výstupy (účetní závěrkou) – účast ocení jak manažeři, statutární orgány účetních jednotek (jednatelé, členové představenstva, dozorčích rad, správní rady atd.), tak odborní pracovníci všech typů účetnictví, dále ekonomové, auditoři, daňoví poradci, likvidátoři, insolvenční správci, bankéři, atd.

Velmi vhodné také pro vedoucí finančních odborů či oddělení ÚSC.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Pokud narazíte na problém s potvrzením přihlášky, zašlete ji prosím na náš e-mail [email protected]. Rádi vám pomůžeme a zajistíme, že Vaše přihláška bude úspěšně zpracována.

POZOR CENA PRO VEŘEJNOU SPRÁVU A NEZISKOVÉ ORGANIZACE JE 2 290,- KČ.

 

FORMULÁŘ K PŘIHLÁŠENÍ PROSÍME VYPLŇTE NA ODKAZE. DĚKUJEME.

https://sites.google.com/ervc.org/erc/nov%C3%BD-z%C3%A1kon-o-%C3%BA%C4%8Detnictv%C3%AD

 

Přihlásit se

PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ

Informace k přihlašování na semináře:

  • Přihlášky jsou přijímány pouze elektronicky.
  • Po vyplnění a odeslání elektronického přihlašovacího formuláře obdrží účastník e-mailem potvrzující automatickou odpověď o registraci.
  • V případě volby platby převodem, slouží tato automatická odpověď jako podklad pro realizaci úhrady účastnického poplatku. Zálohovou fakturu zasíláme pouze na vyžádání!
  • V případě, že Vám nebyl potvrzující e-mail doručen, prosím kontaktujte nás na tel.č. 725 993 812 nebo e-mailem na [email protected] a my úspěšné přijetí vaši přihlášky ověříme.
Informace k platbě:
  • Platbu prosím poukazujte na účet č. 2701704253/2010 vedený u Fio Banky, pod variabilním symbolem objednaného vzdělávacího semináře.
  • Vyúčtovací daňový doklad obdrží účastník v den konání semináře.


Fakturační údaje

Organizace:

Ulice:

Město:

PSČ:

IČO:

DIČ:

Číslo účtu:

Veřejná správa/NGO:
Dotovanou cenu uplatníte kliknutím do tohoto pole:

Kontaktní osoba

Jméno:

Příjmení:

Telefon:

E-mail:

Slevový kód:

Způsob platby:
PřevodemHotově

Poznámka:

Smluvní podmínky:
Souhlasím se smluvními podmínkami

Seznam účastníků

TitulJménoPříjmeníDatum narozeníMísto narozeníFunkceMobil



Naši partneři